CLAROS        +32 (0)15 42 35 00
Nederlands

Wat is er nieuw

Benieuwd naar het nieuwe aanbod binnen het Claros waterinformatiesysteem? Bezoek deze pagina regelmatig voor het laatste nieuws over software-updates, apparatuur die geschikt is voor Claros, evenementen en andere informatie gerelateerd aan Claros.

Nieuwste versie

Claros v2019.1

Uitgebracht op 30 april 2019

 

ZIE ALLE RELEASENOTES

Claros Top Stories


 

30 april 2019

Claros-update – Releasenotes 2019.1

De nieuwste software-updates van Claros omvatten diagnosefuncties voor instrumentmanagement waarmee u de internetverbinding van uw SC4200sc-controllers kunt diagnosticeren, evenals een nieuwe locatie-configuratietool voor drinkwaterdistributiesystemen. Met deze tool voor datamanagement kunnen gebruikers locaties en adressen rechtstreeks kopiëren vanuit een spreadsheet en plakken in uw Claros-platform.

Er is nu ook een breed scala aan nieuwe Claros Process Management-modules beschikbaar, waaronder modules voor:

  • Oxidatiesloten met gelijktijdige nitrificatie/denitrificatie (RTC-SND)
  • Denitrificatie (RTC-DN)
  • Dissolved Air Flotation (RTC-DAF)
  • Nutriëntdosering (RTC-C/N/P)

Er is ook een nieuwe functie op de RTC-ST-module waarmee de specifieke doseersnelheid kan worden aangepast, afhankelijk van de TSS-concentratie van de toevoer.

Wilt u meer weten? Zie RELEASENOTES voor meer informatie en een compleet overzicht van de updates en verbeteringen voor de webbrowser-, Android- en iOS-interface


 

29 januari 2019

Claros-update - Releasenotes 2018.4

De meest recente software-update van Claros omvat connectiviteit met nieuwe voor Claros geschikte apparaten van Hach, waaronder de Phosphax sc LR-analyser, TSS sc-sensor en DR300 Pocket Colorimeter, en toegevoegde WiFi-connectiviteit voor de reeks SC4200c-controllers.

Nieuwe SIM-kaarten die in mobiele versies van de SC4200c en SC1500 zijn geïnstalleerd, kunnen worden geactiveerd door een jaarlijks dataplan aan te schaffen bij Hach (MSM_DATAPLAN). Met de 4-20mA-functionaliteit kunt u nu al uw apparaten met een analoge uitgang overzetten naar Claros.

Andere verbeteringen zijn de nieuwe mogelijkheid om metingen van de nieuwe DR300 Pocket Colorimeter over te zetten naar Claros Collect op de iOS- en Android-platforms, en ondersteuning voor nieuwe talen zoals Roemeens, Bulgaars, Sloveens en Hongaars. Bovendien zijn er nu nieuwe mogelijkheden om tekstvariabelen toe te voegen en gegevens te verplaatsen van Instrument Management naar Data Management.

Wilt u meer weten? Zie de RELEASENOTES voor meer informatie en een compleet overzicht van de updates en verbeteringen voor het webbrowser-, Android- en iOS-interface.


 

De nieuwe DR300 beschikt ook over belangrijke mechanische verbeteringen, zoals verbeterde waterdichtheid, een groter display en verbeteringen in het ergonomische ontwerp. 

28 januari 2019

De Pocket Colorimeter is nu nog slimmer geworden.

Hach introduceert met trots de nieuwe DR300 Pocket Colorimeter, de volgende generatie draagbare instrumenten met optionele "slimme" mogelijkheden. Bluetooth®-connectiviteit maakt automatische gegevensoverdracht naar uw mobiele apparaat mogelijk met Claros Collect, zodat u veldgegevens naadloos en direct kunt opnemen en uploaden. Dankzij de kracht van Claros TM, het waterinformatiesysteem van Hach, kan de connectiviteit van de DR300 helpen bij het verminderen van problemen bij het verzamelen van gegevens, het elimineren van transcriptiefouten en het garanderen van een betere traceerbaarheid van de naleving van uw veldmeetgegevens.

Hoogtepunten:

  • Draagbare fotometer met één parameter, overal inzetbaar
  • Batterijvoeding gaat maximaal 5000 testen mee
  • Waterdicht instrument conform IP67 (nog beter dan PCII)
  • Groter, beter display met achtergrondverlichting
  • Gegevensconnectiviteit. Optionele Bluetooth naar Claros* (VS, Canada en EU)

LEES MEER


 

Hach kondigt met genoegen aan dat de TU5300- en TU5400-procestroebelheidsmeters geschikt zijn gemaakt voor Claros en te gebruiken zijn met Mobile Sensor Management (MSM).

30 oktober 2018

De TU5-procestroebelheidsmeters zijn nu geschikt voor Claros

Hach kondigt met genoegen aan dat de TU5300- en TU5400-procestroebelheidsmeters geschikt zijn gemaakt voor Claros en te gebruiken zijn met Mobile Sensor Management (MSM).

Claros-software en voor Claros geschikte apparaten zijn ontworpen om operators en managers een volledig beeld van hun installatie te geven, vertrouwen te geven in de vele beslissingen die zij maken om naleving van de eisen te borgen, energieverbruik te verlagen, geld te besparen en personeel efficiënt in te zetten. Voor meer informatie over de TU5-procestroebelheidsmeters, klik HIER


 

9 oktober 2018

Claros-update - Releasenotes 2018.3

Hach kondigt met genoegen een software-update aan met verbeterde functies voor het Claros™ waterinformatiesysteem, uitgebracht op 9 oktober 2018.

Met deze update worden de e-mailnotificaties verbeterd, net als de procedures voor firmware-updates. Er is een 3G/4G-abonnement beschikbaar voor MSM-klanten en extra functies voor installatie-instelling.

Met deze update wordt het ook mogelijk aangepaste niet-numerieke parameters weer te geven en te selecteren. Daarnaast is het mogelijk standaard benchsheets te verbergen, om de weergave van gegevensinvoer te stroomlijnen.

Wilt u meer weten? Zie de RELEASENOTES voor meer informatie en een compleet overzicht van de updates en verbeteringen voor het webbrowser-, Android- en iOS-interface.


 

Digitale innovaties van Claros op internationale beurzen

IFAT: 14-18 mei 2018 München Duitsland

WEFTEC: 30 sept – 3 okt 2018 New Orleans LA

Digitale innovaties van Claros op internationale beurzen

De bezoekers van twee internationale beurzen in 2018 mochten de oplossingen, apparaten en software van Claros van dichtbij bekijken. In mei stond Hach op de IFAT in München, die bezoekers trok uit meer dan 160 landen. In oktober stond Hach op de WEFTEC. Deze werd dit jaar gehouden in New Orleans en had meer dan 1000 deelnemers.

Het thema voor beide evenementen was Claros, het waterinformatiesysteem, die de kracht van digitale technologie toepast op de uitdagingen van analyse en zuivering. Met behulp van de Claros-software en het groeiende aantal apparaten die geschikt zijn voor Claros kunnen professionals over de hele wereld gebruikmaken van nieuwe hulpmiddelen en technieken. Ze kunnen hiermee hun werkzaamheden optimaliseren, geld besparen en wettelijke doelstellingen behalen.

Hoor wat Tom Siller van Hach te zeggen heeft in zijn interview voor Water Online. BEKIJK DE VIDEO


 

21 juli 2018

Claros-update - Releasenotes 2018.2

Hach kondigt met genoegen een reeks updates en extra functies aan voor het Claros™ waterinformatiesysteem, uitgebracht op 21 juli 2018.

Deze update bevat een nieuwe privacyverklaring die voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in Europa.

Daarnaast bevat de update verbeteringen waardoor de laadtijd van meetwaarden van alle sensors in het systeem wordt verminderd. Bovendien is er een MODBUS/TCP-digitaal communicatieprotocol voor SC1500-controllers toegevoegd, evenals de functie voor het ontvangen en verwerken van analoge mA-ingangssignalen naar de SC1500-controller. Ten slotte zijn de verificatieworkflows voor A/N-ISE sc-, Amtax sc- en Phosphax sc-sensors verbeterd.

Wilt u meer weten? Zie de RELEASENOTES voor meer informatie en een compleet overzicht van de updates en verbeteringen voor het webbrowser-, Android- en iOS-interface.


 

De controller van de volgende generatie is nu geschikt voor Claros. De nieuwe SC4200c-controller van Hach biedt u volledige controle over uw afvalwaterproces.

15 juni 2018

De controller van de volgende generatie is nu ook geschikt voor Claros

De controller van de volgende generatie, de nieuwe SC4200c-controller van Hach, biedt u volledige controle over uw afvalwaterproces. De SC4200c maakt communicatie voor Mobile Sensor Management (MSM) mogelijk. Mobile Sensor Management zorgt voor duidelijkheid door eenvoudig toegang te bieden tot cruciale informatie, en helpt u uw proces te beheren en proactief te zijn op het gebied van onderhoud. Nu geschikt voor Claros.

Claros-software en voor Claros geschikte apparaten zijn ontworpen om operators en managers een volledig beeld van hun installatie te geven, vertrouwen te geven in de vele beslissingen die zij maken om naleving van de eisen te borgen, energieverbruik te verlagen, geld te besparen en personeel efficiënt in te zetten.

Benieuwd naar de SC4200c? LEES MEER


 

21 mei 2018

Claros-update - Releasenotes 2018.1

Hach kondigt een reeks updates en extra functies aan voor het Claros™ waterinformatiesysteem, uitgebracht op 21 mei 2018. Deze update biedt een nieuwe landingspagina die ervoor zorgt dat gebruikers toegang krijgen tot applicaties met specifieke informatie. Instrumentmanagement en datamanagement zijn bijvoorbeeld geïntegreerd in één overzichtelijke applicatie.

Met de update zijn ook de volgende mogelijkheden toegevoegd: spreadsheets en grafieken bekijken van voor Claros geschikte sensors, onderhoudsworkflows voltooien of annuleren, timers zetten voor onderhoudswerkzaamheden, Help-artikelen bekijken, meetwaarden in Excel uploaden en meer.

Wilt u meer weten? Zie de RELEASENOTES voor meer informatie en een compleet overzicht van de updates en verbeteringen voor het webbrowser-, Android- en iOS-interface.