Complete wateranalyse van influent tot effluent
Schoon water is essentieel voor voedselverwerking - als ingrediënt, als middel om te reinigen en grondstoffen te transporteren, en als belangrijkste middel voor gebruik in zuiveringsinstallaties. Water is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie, naarmate bedrijven steeds meer aandacht besteden aan afvalwaterbeheer om te voldoen aan strengere regelgeving, sociale reputaties te beschermen en energieverbruik te verminderen. Veel multinationals hebben interne richtlijnen voor afvalwater opgesteld die aangeven dat al hun productielocaties deze belangrijke afvalwaterparameters moeten bewaken en moeten voldoen aan de eisen door regelmatig metingen uit te voeren.
Bij Hach® begrijpen wij uw waterbehoeften wanneer het gaat om het garanderen van de hoogste niveaus van productkwaliteit, -consistentie en -veiligheid. Of het nu gaat om het handhaven van productkwaliteit, het voorkomen van productverlies, voldoen aan nalevingslimieten of optimaliseren van uw waterzuivering, we hebben aanpasbare oplossingen voor uw unieke uitdagingen.
- • Minimaliseren van afval en productverlies
- • Verhogen van energie-efficiëntie
- • Verminderen van waterverbruik/waterhergebruik
- • Verminderen van milieueffecten (CO2-voetafdruk)
- • Verbeteren van milieuprestaties
Melk en zuivel: een consistent hoogwaardig product is van cruciaal belang voor het merk en het bedrijf. Zuivelverwerking is uitdagend voor analyse van vetten, oliën en vaste stoffen (FOGS), zouten en deeltjes die altijd aanwezig zullen zijn in processtromen. Tijdbesparing of het verhogen van de betrouwbaarheid van uw analyses en het waarborgen van naleving van de industrieregelgeving is zeer belangrijk.
Vlees en gevogelte: Het gebruik van water met een adequate chemische en microbiologische kwaliteit is van fundamenteel belang. Voedselverwerkende bedrijven moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het water en de watersystemen in hun installaties veilig en onder controle zijn.
Fruit, groenten, maïs, granen, vis/zeevruchten, smaakstoffen, additieven enz.: Voedselverwerkende bedrijven hebben grote hoeveelheden water van een goede kwaliteit nodig voor een scala aan activiteiten, met inbegrip van mengen of mixen, reinigen, stoomproductie enz. Water kan opgeloste mineralen, organische stoffen, gassen en microbiële contaminanten bevatten. Al deze factoren zijn belangrijk voor de algehele kwaliteitswaarborging en sanitatie. Het begrijpen van waterkwaliteit en hoe water zich door de fabriek beweegt, is één deel van de vergelijking waarmee veilig voedsel van hoge kwaliteit kan worden geproduceerd.
Influent/onbewerkt water
De kwaliteit van inkomend water heeft direct invloed op de productkwaliteit. De consistentie en de zuiverheid van uw influent of onbewerkte water beïnvloeden de smaak en de kwaliteit van uw eindproduct. Wij begrijpen dat de eisen voor bewaking en behandeling van influent of onbewerkt water de levensduur van de apparatuur en de productkwaliteit beïnvloeden.
Een juiste behandeling en conditionering zijn essentieel voor water dat om het even welk productieproces ingaat. Het water dat wordt gebruikt in productielijnen van voedselvoorzieningen moet niet alleen voldoen aan de FDA-drinkwatervoorschriften, het moet ook worden behandeld om extra mineralen en chemicaliën te verwijderen die de smaak- en productieprocessen kunnen beïnvloeden.
Parameters die relevant zijn voor influent-/onbewerktwaterprocessen:
- Chloor
- Geleidbaarheid/totaal opgeloste vaste stoffen (TDS)
- pH/ORP
- Troebelheid
- Opgeloste organische koolstof (DOC)
- Totale organische koolstof (TOC)
- Coagulatiecontrole
- Hardheid
Ketelwater en koelwater
Wij begrijpen de uitdagingen bij het bewaken van water in ketel- en koelprocessen. Condensaat is essentieel voor processen waarin sprake is van hoge temperaturen. Stoom verlaat de ketel en passeert een aantal warmtewisselaars die de procesvloeistof verwarmen.
TOC-meting in het condensaat zorgt voor vroegtijdige waarschuwing voor organische verontreiniging van de stoom. Tijdens deze fase in het proces kunnen echter ook organische verontreinigingen worden geïntroduceerd in het condensaatterugvoersysteem.
Het optimaliseren van het keteltoevoerwater en de toevoer naar de koeltoren beperkt het verbruik van chemicaliën, voorkomt corrosie en beschermt de installatieapparatuur.
Parameters die relevant zijn voor het bewaken van de ketel-/koelprocessen:
- Opgeloste zuurstof (DO)
- Geleidbaarheid/totaal opgeloste vaste stoffen
- Vrij en totaal chloor
- pH
- Totale organische koolstof (TOC)
- Totale hardheid
- Ammonium
Laboratorium voor QA/QC
QA/QC is verantwoordelijk voor de algehele kwaliteit van de producten die voldoen aan de normen. Kwaliteitscontroleprocedures zijn van vitaal belang voor het aanbieden van duurzame producten van hoge kwaliteit. Het is zeer belangrijk te beschikken over nauwkeurige metingen, betrouwbare resultaten en eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen. Het vermijden van storingen en menselijke fouten is cruciaal voor het optimaliseren van de kwaliteitscontrole.
De Inline-proceskwaliteitscontrole levert 24 uur per dag analyseresultaten aan productiepersoneel. Het wegnemen van giswerk uit het proces verbetert de efficiëntie en verlaagt de kosten. Het begrip van de verschillende beschikbare methoden stelt u tevens in staat de juiste beslissingen te nemen over uw installatie en eindproduct.
Parameters die relevant zijn voor QA/QC-applicaties:
- Totale zuurgraad
- Natrium
- Kleur
- Calcium
- Chloor
- Troebelheid
Cleaning-In-Place (CIP)
CIP wordt algemeen gebruikt in industrieën waar goede hygiëne essentieel is voor de reiniging van veel verschillende gebieden van een installatie. CIP verwijst naar het gebruik van een mix van chemicaliën, warmte en water om machines, vaten of leidingen te reinigen, zonder demontage van installatiecomponenten.
CIP zorgt voor schone voedselproductieoppervlakken. Het ontwerp en de kwalificerende CIP-procedures van voedselfabrikanten voorkomen microbiële groei die leidt tot productverontreinigingen.
Parameters die relevant zijn voor CIP-applicaties:
- Inductieve geleidbaarheid
- Chloor
- pH
- Troebelheid/vaste stoffen
Waterhergebruik
Het verminderen van milieueffecten is een belangrijke reden om het waterhergebruik binnen uw installatie te optimaliseren. Waterhergebruik, met inbegrip van teruggewonnen en gerecycled water, is een methode die voedselverwerkende fabrieken kunnen hanteren om de duurzaamheid te verbeteren en de waterkwaliteitsnormen te beschermen door de installatie minder afhankelijk te maken van externe waterbronnen.
Waterschaarste is wereldwijd een ernstig probleem en daarom moet de industrie de impact van het waterverbruik aanpakken en manieren overwegen waarbij het watergebruik in de toekomst kan worden geoptimaliseerd terwijl de kwaliteit van producten wordt gewaarborgd. Voorbeelden zijn omgekeerde-osmosesystemen.
Het terugwinnen en hergebruiken van afvalwater van een productieproces vereist altijd behandeling, of deze nu elementair of uitgebreid is. Het bewaken van parameters en stoffen zoals TOC, BZV, CZV en TSS biedt operators van zuiveringsinstallaties de benodigde informatie voor beoordeling van de kwaliteit en verbetering van de efficiëntie van behandelingsprocessen.
Parameters die relevant zijn voor waterhergebruikprocessen:
- Totaal opgeloste vaste stoffen (TDS)
- Chemisch zuurstofverbruik (CZV)
- Troebelheid
- Totale gesuspendeerde vaste stoffen (TSS)
- pH
- en veel meer...
Productverlies
Voorkom dat winst verloren gaat. Verhoog de productopbrengsten en verlaag de totale kosten door de bewaking van organische stoffen in uw proces te maximaliseren. Verlies van een product dat anders verkocht had kunnen worden, levert naast het productverlies significante kosten op in de vorm van hogere energie-, water- en behandelingskosten.
Het gebruik van realtime-bewaking van organische stoffen, dat speciaal is ontworpen als managementtool voor veeleisende omgevingen, stelt installaties in staat het product in processtromen en afvalwater te bekijken en kwantificeren. Dit maakt procesbeheer en respons op incidenten met meer informatie mogelijk, wat uiteindelijk leidt tot behoud van winst die anders verloren zou zijn gegaan.
Parameters die relevant zijn voor productverliesapplicaties:
- Totaal organische koolstof (TOC)
- Chemisch zuurstofverbruik (CZV)
- Troebelheid
- Totaal gesuspendeerde vaste stoffen (TSS)
Afvalwater
Afvalwaterbeheer is een reis die begint met laboratoriummetingen, verder gaat naar automatische online procesregeling en vervolgens eindigt bij slimme optimalisatiesystemen.
Het is een van de meest arbeidsintensieve processen in uw fabriek, en we begrijpen daarom dat het minimaliseren van milieueffecten en het garanderen van naleving van essentieel belang zijn. Van nutriëntverwijdering tot slibbehandeling tot bemonstering, een goede bewaking en behandeling vermindert kosten voor reagentia en de preventie van vergunningsoverschrijdingen.
Parameters die relevant zijn voor afvalwaterapplicaties:
- Chemisch zuurstofverbruik (CZV)
- Biochemisch zuurstofverbruik (BZV)
- pH
- Opgeloste zuurstof (DO)
- Troebelheid en totaal gesuspendeerde vaste stoffen (TSS)
- (Totaal) stikstof
- (Totaal) fosfaat
- Totaal organische koolstof (TOC)
- Organische stoffen
- Bemonstering