Vacatures     CLAROS
Nederlands

Innovatie: altijd één stap vooruit!

Innovatie is iets wat wij erg serieus nemen. Onze experts werken samen met klanten om methodes te ontwikkelen die het analyseren eenvoudiger maken.  Wij werken er ook aan om milieuvriendelijke zaken te verbeteren en streven naar het ontwikkelen van duurzame methodes.

History.jpg

Innovatie en vooruitgang zijn onze kracht. We lopen niet alleen voorop bij het ontwikkelen  van fotometrische methodes, onze kuvettentesten maken het ook mogelijk om wateranalyses uit te voeren zonder een analyse achtergrond.  Al 75 jaar ontwikkelen wij non-stop nieuwe methodes en instrumenten en tot op de dag van vandaag ondersteunen wij onze klanten met nieuwe ontwikkelingen. 
 

Van een simpele fotometer tot high-tech instrumenten
De eerste vlamfotometer, ontwikkeld in 1939, was een echte mijlpaal in de geschiedenis van de laboratoriumanalyse. Het maakte routine analyses voor natrium en kalium mogelijk. Na jaren van continue verbetering leidde dit tot de integratie van de referentiestraaltechniek. Deze techniek houdt in  dat naast de normale lichtbundel een tweede lichtbundel ononderbroken wordt gemeten. Voordeel hiervan is dat fouten voorkomen worden zoals oververhitting en veroudering van de lichtbron. De laatste serie fotometers zijn zeer geavanceerde instrumenten en zeer geschikt voor onafhankelijke analyses, monsterevaluaties en opslag van meetwaarden.

Eenvoudige metingen zonder complexe analyses
Dr. Bruno Lange ontwikkelde de eerste kuvettentesten in 1958, die het mogelijk maakten om bepaalde parameters te analyseren. Deze analyses waren nu niet langer uitsluitend voorbehouden aan gekwalificeerde chemici, maar kunnen door iedereen worden uitgevoerd. Aanvankelijk zijn deze testen bedoeld voor de medische wereld, voor bloed en urine onderzoek. 
Tegenwoordig biedt Hach kuvettentesten voor meer dan 50 parameters en 90 meetbereiken aan. Ze worden toegepast voor alle mogelijke wateranalyses – van zwaar vervuild industrieel afvalwater tot het opsporen van minuscule verontreinigingen in drinkwater. Onze kuvetten zijn nu voorzien van een barcode, waardoor de fotometer automatisch de te meten parameter meet en vergelijkt met de kalibratiegegevens – een duidelijke vereenvoudiging binnen het complete meetproces.

Milieuanalyses zijn en blijven altijd een thema voor ons 
Dr. Lange herkent vroegtijdig het belang hiervan en zet zich volledig in op het gebied van milieuanalyses en industriële meettechnieken. Deze afdelingen, waaronder het milieucentrum, zijn in Düsseldorf gevestigd, waar tegenwoordig meer dan 300 mensen werken.
In ons milieucentrum in Dusseldorf verwerken we al sinds 1978 op een verantwoorde manier de gebruikte reagentia. Klanten uit heel Europa maken daar gebruik van. Ons milieucentrum is in 1998 officieel gecertificeerd  als afvalverwerkend centrum. Wij accepteren elk jaar rond de 350 ton geretourneerde reagentia en verpakkingsmaterialen en recyclen ongeveer 70% hiervan, waarvoor wij in 2009 met de Duitse duurzaamheidsprijs zijn onderscheiden.

Optische zuurstofmeting
In 2003 ontwikkelde HACH  LANGE de optische zuurstofmethode, LDO in het kort. Dit maakte de zuurstofanalyse een stuk eenvoudiger, doordat elektrodes met  elektrolyt en membranen nu vervangen konden worden door een elektrode met een zuurstofgevoelige coating. Belangrijk voordeel is dat er nu geen kalibratie meer nodig is, de electrode geen zuurstof verbruikt en minder gevoelig is voor vervuiling.

Blijven luisteren …
Natuurlijk blijven wij in de toekomst hard werken om samen met onze klanten nieuwe meetmethodes en applicaties te ontwikkelen. Dit betekent ook dat wij regelmatig klantonderzoeken  doen, maar ook praktijktesten komen regelmatig voor. Dan kunnen onze klanten zelf uitproberen wat de nieuwe instrumenten kunnen en of dit hen helpt in de dagelijks routine zaken