CLAROS        +32 (0)15 42 35 00
Nederlands

Wie zijn wij en wat doen wij

Hach Lange verandert zijn naam naar Hach. Wij blijven u dezelfde expertise, dezelfde support en dezelfde betrouwbare en gebruiksvriendelijke producten bieden. » Lees meer

Of u nu het CZV gehalte van afvalwater wilt controleren of de geleidbaarheid van uw proceswater in de gaten wilt houden; als het gaat om wateranalyse, is Hach de perfecte keuze. We hebben jarenlange ervaring in wateranalyse en bieden een breed assortiment services.

About_us.jpg

De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug naar Berlijn 1933, toen dr. Bruno Lange onder zijn eigen naam een bedrijf opzette en zes personen in dienst nam. Uitvindingen zoals de fotometer en later de kuvettentesten hebben een revolutie op het gebied van analyse teweeggebracht, waardoor het mogelijk is om uitgebreide analyses uit te voeren zonder diepgaande kennis van chemie.

Hach is ontstaan na de fusie tussen Dr. Bruno Lange en HACH Inc. Er werken 2500 mensen bij Hach. Sinds de fusie zijn we wereldwijd gegroeid en hebben we inmiddels R&D en productiefaciliteiten in Duitsland, Frankrijk, USA en China. Een internationaal netwerk verbindt Hach met vestigingen in 22 landen en in een groot aantal landen met gevestigde handelspartners.


Wij maken het u gemakkelijker

We richten ons op het verbeteren van bestaande toepassingen en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. De optische LDO-procedure kan bijvoorbeeld onze klanten een grote hoeveelheid tijd in het laboratorium besparen, omdat het niet langer noodzakelijk is om sensoren urenlang te kalibreren. Bovendien leveren LDO-sensoren nauwkeurige metingen terwijl ze bestand blijven tegen vuilafzettingen.
 

Het milieucentrum

Naast het bieden van praktische oplossingen voor afvalwater, proceswater en drinkwater, richten wij ons op duurzaamheid op het gebied van wateranalyses. We hebben de afgelopen jaren de hoeveelheid grondstoffen voor onze kuvettentest aanzienlijk verlaagd. We bieden tevens retourname van onze gebruikte kuvetten — dit systeem beschermt het milieu al sinds 1978. Reagentia werden toen gewoon verzameld en gesorteerd. Nu worden ze gerecycled in ons speciaal opgerichte milieucentrum in Düsseldorf.

Onze veiligheidsrichtlijnen

Gezondheid en veiligheid op het werk en milieubescherming zijn niet alleen belangrijk voor ons, ze maken in feite een integraal deel uit van onze filosofie. Daarom houden we ons aan de volgende richtlijnen:

  • Verantwoordelijkheid voor individuen en het milieu
  • Verantwoordelijkheid voor onze producten
  • Continue verbetering en documentatie
  • Veiligheid
  • Schade aan het milieu voorkomen

Kuvetonderdelen kunnen op allerlei manieren worden gebruikt na recycling, onder andere in de productie van glaswol voor de bouwmaterialenindustrie, kunststof jerrycans en bezemharen. Wij accepteren elk jaar rond de 350 ton geretourneerde reagentia en verpakkingsmaterialen en recyclen ongeveer 70% hiervan, waarvoor wij in 2009 met de Duitse duurzaamheidsprijs werden onderscheiden.

Technische service

We willen dat u volledig tevreden bent over onze instrumenten. Daarom bieden wij een uitgebreide klantenservice die niet ophoudt bij de aanschaf van het product: we ondersteunen u bij de ingebruikname, maar ook gedurende de levensduur van het product.

Onze klanten

Drinkwater, afvalwater, papier, bier en frisdrank, energie, chemicaliën...; onze klanten werken in zeer uiteenlopende industrieën. Omdat elk gebied haar specifieke eisen heeft ten aanzien van de kwaliteit van water, bieden we individuele oplossingen voor elke industrie. Klantfeedback is voor ons van groot belang en beïnvloedt vaak de verdere ontwikkeling van onze producten.

HACH LANGE als werkgever

Als werkgever bieden we niet alleen alle voordelen van het werken voor een groot concern, zoals zekerheid op lange termijn en goede carrièremogelijkheden, maar ook de sociale omgeving van een familiebedrijf. Met trots bieden we individuele mogelijkheden voor ontwikkeling, herkennen we goede service en creëren we een uitstekende werkomgeving.